Alviks Basketbollklubb

3 matcher i helgen - 2 vinster och en knapp förlust!
2024-01-29 14:13

Alvik Vit - Hammarby Grön 29-31

Helgen startade med att Alvik Vit mötte Hammarby Grön i stora mossen. Alvik startade bra och hade ledningen nästan hela första halvlek men Hammarby gick om med sista skottet till en 1p-ledning i halvlek. Andra halvlek blev lika jämn och lagen följdes åt. Hammarby ledde med 5 poäng när det började dra ihop sig men Alvik hade en stark spurt och var mycket nära att kvittera i slutsekunderna men Hammarby drog längsta strået och vann med 29-31. Riktigt bra kämpat av hela gänget, nya tag nästa helg!

Alvik Grön - Kungsholmen 53-24

Direkt efter matchen mot Hammarby hade Alvik Grön match mot Kungsholmen. Alvik startade i ett högt tempo där vi satte hård press på Kungsholmens spelare och hade ett snabtt och rörligt anfallsspel där samtliga spelare bidrog. Alvik tar ledningen med 30-11 i halvtid efter en riktigt bra första del av matchen. Andra halvlek spelade vi fortfarande bra men tappade lite av intensitetetn och fokuset men kunde ändå vinna med 53-24.

Fryshuset Vit - Alvik Gul 29-39

På lördageftermiddagen åkte Alvik Gul till Enskede för att möta Fryshuset. En ganska jämn tillställning där ändå Alvik hade kontroll i första halvlek och kunde gå till pausvila med ledning 16-25. I tredje quartern kryper Frysen närmare och det skiljer endast 6 poäng när fjärde qurtern börjar. Frysen kommer såpass nära som 3 poäng men då trycker Alvik på gasen och vinner med 10p, 29-39. Bra att svara och reda ut svårigheterna i ett tufft läge!

Super Saturday och Super Weekend
2024-01-22 00:03

Den gångna helgen anordnade SBBF Super Saturday med cup-finaler, 3-poängstävling och dunktävling på Hovet. Vi var förstås där och såg Norrköping vinna över Nässjö i herrfinalen och senare på kvällen vann Södertälje damfinalen över Luleå. Herrmatchen var en jämn historia där lagen följdes åt men Norrköping drog till slut det längsta strået och vann en tuff match och blev svenska cupmästare. På damsidan var Södertälje numret större än Luleå och kunde ganska komfortabelt vinna matchen och ta hem cupguldet.

Alvik F10 hade en super weekend med hela 5 matcher, 3 på lördag och 2 på söndag. En riktig bra helg med 5 segrar av 5 möjliga.