Ta hand om varandra!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
Alvik F08 - gemensamma aktiviteter

Alvik F08 består av Alvik Ålsten och Alvik Smedslätten. Förutom att träna och spela uppdelat i de två lagen så har vi också en del gemensamma aktiviteter i form av träningar, matcher och annat. Den här hemsidan gäller för dessa gemensamma aktiviteter.

Gemensam halvtimme onsdag 29/9
2021-09-28 10:07

I morgon onsdag kommer vi köra en halvtimme av våra träningstider gemensamt. Det är sista kvarten av Smedslättens träningstid och första kvarten av Ålstens träningstid som vi slår ihop och kör gemensamt. Vad vi ska göra får bli en överraskning. :-)

 

Detta innebär alltså att Smedslätten slutar 15 minuter senare än vanligt - 19.30 - och Ålsten börjar en kvart tidigare än vanligt - 19.00.

 

Vi kommer göra på det här sättet fler gånger med jämna mellanrum framöver, men det återkommer vi om då.

 

/Thomas

Referat: Alvik F08 - AIK Basket F07
Tufft - precis som förväntat - i premiären av F07-serien
2021-09-25 22:51

Första matchen i F07-serien blev tuff. Riktigt tuff. Förlust 26-85. Jobbigt? Jo, absolut, men samtidigt precis som vi både förväntat oss och hoppats på.

 

Men varför spelar vi ens i F07-serien? Och inte minst varför spelar vi i nivå 1 där? Svåraste nivån för ett år äldre lag i Stockholm innebär det svåraste motstånd man kan hitta i Sverige. Verkar ju vansinnigt! Eller?

 

Att vi spelar i F07 nivå 1 är för att:

 

- Vi vill redan nu känna på och förstå vad det innebär att vara bäst i U15 - så att vi vet var vi vill vara om ett år (även om vårt "slutmål" är att vara bäst i U19 - vilket är först om fem år).

- Öka vår förståelse av vad "tufft spel" är, så att vi kan ta med oss det. Både till våra matcher i F08-serien och inte minst till våra träningar. Som vi tränar kommer vi spela och om vi tränar med F07-intensitet kommer vi bli jobbiga att möta i F08-serien.

- Att få spela tillsammans i ett gemensamt lag för hela Alvik F08.

 

Så, 26-85 svider väl, eller? Ja, så klart. Vi vill aldrig förlora. Men när man tar in i sammanhanget att AIK är att riktigt bra lag i F07 känns det kanske något bättre. Att de till och med är ett av Sveriges bästa lag gör det kanske något ytterligare lättare. Och när man inser att AIK var ett av de få svenska lag som bjöds in till Scania Cup ("Nordiska Mästerskapen för klubblag") i våras inser man att det kanske inte är någon skam att förlora.

 

Och det var ingen skam på något sätt - tvärtom. Även om det tog en period (resultat 2-31) för oss att fatta hur fort, hårt, fokuserat spel som krävdes så växte vi genom hela matchen. Andra perioden hämtade vi oss ordentligt och gjorde en betydligt bättre period än första (6-20).

 

I andra halvlek skulle jag - något partiskt så klart - vilja påstå att vi var i princip lika bra om AIK. Några onödiga misstag färre och något bättre lugn och fokus på våra avslut så hade vi hållt jämna steg. Spelmässigt var det inte det minsta ojämnt, vilket märktes tydligt på AIKs frustration. På poängtavlan 18-34 - vilken uppryckning!

 

Vi slet och spelade bättre och bättre ju längre matchen led och det störde AIK -"kunde inte de där jobbiga 08-orna från Alvik bara ge upp?".

 

Nej, det kunde vi inte. Vi ville verkligen lära oss av den här matchen och bli bättre hela tiden och det lyckades vi med. Vi höll dessutom humöret uppe i en match som domarna lät bli ganska grinig mot slutet och spelade med stolthet ända till slutsignalen. BRA JOBBAT ALVIK!!!

 

Innan matchen var jag säker på att det här skulle bli lärorikt på ett eller annat sätt. Efter matchen kan jag konstatera att det här var en match där vi inte bara tar med oss lärdomar till framtiden, utan att vi lärde oss och utvecklades ENORMT under matchens gång. Så mycket bättre vi är i slutet av matchen jämfört med i början är galet. Kan vi göra den här utvecklingen i varje match kommer ingen kunna stoppa oss inom kort. 

 

Jättestolt över dagens insats och längtar till nästa match i F07-serien. Det kommer dröja några veckor dock, så nu gäller det att träna hårt för att ta med sig lärdomarna från dagens match - samma fart och samma fokus.

 

Det ska bli kul!

/Coach T

Match mot AIK F07 lördag 25 september
2021-09-22 21:26

På lördag har det så blivit dags för vår första match i 07-serien. De som ska spela får en kallelse via Sportadmin, men för att alla ska veta vad som gäller så lägger jag även ut här vilka som spelar. 

 

Smedslätten är matchvärdar för dammatchen på lördag, så är det någon av dem som blir kallade som "egentligen" skulle ha jobbat på dammatchen så behöver man ordna ersättare som matchvärd. Borde gå att byta med någon.

 

Vi är hemmalag i matchen, så vi behöver tillsätta sekretariat. I F07-serien innebär detta även 24-sekundersklocka. Våra sekretariatsansvariga återkommer om vilka som gör vad.

 

Dessa spelar på lördag (observera att kallelserna ska besvaras senast imorgon - så svara direkt så är det gjort):

 

Alvik F08 - AIK Basket F07, lördag 25/9 kl. 13.45, Thorildshallen (kom i grönt matchställ)

Agnes Ö.

Anna

Ella

Elsa G.

Ioanna

Irma

Julia A.

Lina

Linn

Sonja

Tyra

Vera

 

Samling inför varje match 30 minuter innan matchstart (alltså 13.15 denna gång). Samling innebär att man då ska vara ombytt och ha förberett "allt" med toabesök, fyllt vattenflaskan, satt upp håret m.m., så att vi kan köra igång med genomgång innan match och uppvärmning då. Man behöver alltså vara på plats tidigare än så för att hinna bli klar till samlingstiden. Se till att ha med båda färgerna på matchställ så vi kan byta vid behov.

 

Ändringar kan som alltid ske p.g.a. sjukdom och skador, men det hoppas vi slippa.

 

/Thomas

Egen hemsida för F08:s gemensamma aktiviteter
2021-09-15 22:41

Vi har en ny hemsida för våra åldersgruppsgemensamma aktiviteter i Alvik F08. Här är den första nyheten på den sidan, med lite info om vad den är till för och hur den kommer användas.

 

Kalendern

Här i kalendern ligger alla de gemensamma träningar - samträningar, ambitionsträningar och kanske framöver lovträningar eller liknande - som vi har. Jag har också lagt in de matcher vi ska spela med vårt gemensamma lag i F07-serien. Än så länge är det väldigt få matcher, men det ska bli fler enligt Stockholm Basket, som haft lite problem med urdragna lag i F07-serien. Jag kommer försöka vara snabb med att lägga in nya matcher när de blir klara, så ni kan få in dem i er planering.

 

I Sportadmin-appen syns dessa aktiviteter tillsammans med kvarterslagets, men på hemsidan är de uppdelade. Har man tidigare "prenumererat" på kvarterslagets kalender och vill ha med de gemensamma aktiviteterna också så behöver man prenumerera även på denna kalender (jag kommer ta bort gemensamma aktiviteter ur Ålstens kalender). Klicka på Kalender ovan och klicka på "Prenumerera>>" högst upp till höger i det vita fältet.

 

Nyheter

På den här sidan kommer också information till spelare och föräldrar om gemensamma aktiviteter att läggas framöver. Det innebär att det inte kommer komma så mycket mail från mig, utan infon läggs här (om ni har "rätt" inställningar för notiser i Sportadmin kommer ni få mail om att det lagts upp en nyhet däremot) i form av en nyhet. Exempel på info kan vara inställda eller flyttade träningar, information om vilka som är kallade till matcher i F07-serien, referat från dessa matcher etc.

 

Kallelser

Varje onsdag de veckor vi har F07-match, kommer jag efter Smedslättens respektive Ålstens träning fråga spelarna om det är någon som inte kan vara med om de skulle bli kallade till helgens F07-match. Detta behöver spelarna ha kollat innan, så att de kan svara på det.

 

Onsdag kväll, efter träningarna, skickas sedan kallelse ut via Sportadmin till dem som ska spela. Besvara kallelsen så fort som möjligt. Dagen efter, alltså torsdag, kommer vara sista dag att svara. När kallelserna gått ut lägger jag också upp en nyhet här med bl.a. vilka som spelar, så det inte är otydligt.

 

Första F07-matchen är nästa helg, så då kommer ni märka "skarpt" hur det fungerar. Hör gärna av er om det är något ni undrar.

 

/Thomas

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 25/9 13:45
26 - 85
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
Facebook
Stötta föreningen
Twitter