Ta hand om varandra!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
F08 Ålsten
 
Basketsöndag med match, teori och middag 24 oktober
2021-10-13 10:32

Nästa söndag, den 24 oktober, kommer vi se till att ha det där superviktiga teoripasset som vi pratade om på informationsmötet för en dryg månad sedan. Det kommer handla om hur vi vill vara som lag, med och mot varandra och hur vi kan göra varandra bättre - både på och utanför planen. Det här är kanske det viktigaste teoripasset vi någonsin kommer ha, så jag hoppas att alla kan vara med.

 

Dagen börjar med hemmamatch mot Södertälje i Thorildshallen. Alla som inte spelar får gärna vara där och lyfta fram laget från sidan. Direkt efter matchen - de som spelat får duscha i hallen - åker vi till Sthlm West vid Abrahamsberg. Antingen får alla plats i bilar från Thorildshallen, eller så åker vi alla tunnelbana tillsammans. Om man inte kan kolla på matchen utan vill komma direkt till Sthlm West går det också bra.

 

På Sthlm West kör vi sedan teoripass i några timmar innan vi avslutar dagen med gemensam middag. Var vi äter middag får vi se lite senare, men räkna med att vi är klara för dagen ca 18.30.

 

Skickar kallelse också som ni - som vanligt - gärna får besvara så snart som möjligt.

 

/Thomas

Matcher lördag 16 oktober
2021-10-12 21:49

På lördag är det dags för dubbla matcher igen. Båda på bortaplan, så vi slipper fundera på sekretariat. Jag hoppas på fullt av publik på läktaren i båda matcherna ändå och alla spelare som inte spelar får vara med och stötta laget från bänken om de vill.

 

Se till att vara förberedda på bästa sätt på lördag, det är tuffa matcher som väntar även denna helg. Förberedelserna behöver börja redan på fredagen - fyll på med rätt mat och dryck och lägg er i tid, så ni orkar spela med maxinsats på lördag. Och ät ordentlig frukost lördag morgon! Viktigt att vi lär oss från match till match så att även förberedelserna blir bättre.

 

Så här spelar vi på lördag (observera att kallelserna ska besvaras senast imorgon - så svara direkt så är det gjort):

 

Bollstanäs - Alvik Ålsten, lördag 16/10 kl. 09.00, Grimstahallen I UPPLANDS VÄSBY (kom i vitt matchställ)

Agnes Ö.

Eleonore

Ella

Elsa

Emma

Estrid

Ioanna

Irma

Nathalie

Vera

 

Kungsholmen Grå - Alvik Ålsten, lördag 16/10 kl. 15.30, Konradsbergshallen (kom i grönt matchställ)

Agnes S.

Agnes Ö.

Ebba

Estrid

Hedda

Ida

Johanna

Karolina

Lou

Louise

 

Samling inför varje match 30 minuter innan matchstart. Samling innebär att man då ska vara ombytt och ha förberett "allt" med toabesök, fyllt vattenflaskan, satt upp håret m.m., så att vi kan köra igång med genomgång innan match och uppvärmning då. Man behöver alltså vara på plats tidigare än så för att hinna bli klar till samlingstiden. Se till att ha med båda färgerna på matchställ så vi kan byta vid behov.

 

Ändringar kan som alltid ske p.g.a. sjukdom och skador, men det hoppas vi slippa.

 

/Thomas

Spelare-/coachsamtal
2021-10-12 13:04

Det har blivit dags att börja med höstens spelare-/coachsamtal. Meningen med samtalet är att vi ska få en stund med respektive spelare där vi kan prata i lugn och ro om saker och ting. Vi har ingen fast agenda, utan vi pratar om det som kommer upp - antingen från coacherna eller spelaren själv. Lite om trivsel, ambition och utveckling kommer säkert komma upp men i övrigt får vi se vart samtalet bär. Förutom spelaren kommer vi vara två coacher med på samtalet.

 

Vi kommer försöka hålla oss till onsdagar innan träningen och håller på nästan ända till jul. Det innebär att man behöva komma extra tidigt till träningen den onsdagen man har samtal.

 

Nedan ett schema för vem som har samtal när. Om tiden inte funkar så är det bästa om ni kan byta med någon annan och meddela mig. Går inte det så kan vi försöka hitta en tid i anslutning till någon annan träning istället. Säg till i så fall.

 

20/10 18.20 Estrid
20/10 18.35 Julie
20/10 18.50 Vera
   
27/10 18.10 Agnes S.
27/10 18.25 Eleonore
27/10 18.40 Ioanna
   
10/11 18.20 Irma
10/11 18.35 Ella
10/11 18.50 Ebba
   
17/11 18.20 Johanna
17/11 18.35 Agnes Ö.
17/11 18.50 Emma
   
24/11 18.10 Maja
24/11 18.25 Minnie
24/11 18.40 Elsa
   
1/12 18.20 Nathalie
1/12 18.35 Ida
1/12 18.50 Karolina
   
8/12 18.20 Julia
8/12 18.35 Hedda
8/12 18.50 Hanna
   
15/12 18.20 Lou
15/12 18.35 Louise

 

/Thomas

Referat: Alvik Ålsten - Täby Basket
Ointresserat mot taggat Täby
2021-10-11 17:40

Dagens andra match, men för alla utom två spelare var det dagens första. Täby var det vi skulle möta.

 

Redan inför matchen kändes det halvdant. När vi skulle samlas var det spelare som inte kommit, skor som inte satt på fötterna, hår som inte var uppsatta, vattenflaskor som inte var fyllda och helt enkelt ett helt lag av spelare som inte förberett sig för match.

 

Och det räcker egentligen som referat. Vi var inte förberedda och spelade på precis det sättet. Med lite lyckosamma studsar lyckades vi ändå hänga med på tavlan i första perioden - 10-10 - och det var som att det var det värsta som kunde hänt. 

 

Eftersom vi tydligen kunde hänga med utan att anstränga oss så mycket så tyckte vi tydligen att det var läge att slå av på takten helt. Vi lät bollar rulla förbi oss på golvet utan att ens orka böja oss för att ta dem, vi lät Täby-spelarna springa ifrån oss och joggade långsamt efter, vi hoppades att någon annan skulle ta returen på båda korgarna. Och någon annan var i det här fallet Täby-spelarna varje gång. Täby kastade sig på golvet för att få fatt i lösa bollar, de sprang max varje gång och de såg till att slita till sig retur efter retur tills bollen gått i korgen. Och då behöver man inte ens vara bra för att krossa oss i perioden med 17-2.

 

Enda lilla ljusglimten i den här matchen var att vi kunde lyfta oss en gnutta i sista perioden. Till en nivå som fortfarande var rejält under vad vi förväntar oss ens när vi är som sämst, men ändå upp ur den djupaste avgrunden. Slutresultatet 26-47 var en riktigt välförtjänt käftsmäll mot ett lag vi inte borde förlora mot - åtminstone inte på det här sättet.

 

Jag hoppas verkligen att alla spelare som var med i den här matchen reagerar på rätt sätt på den här matchen. Rätt sätt är att komma till träningarna framöver med en brinnande glöd att visa att "den här matchen visade inte vilken sorts basketspelare jag är och jag tänker aldrig mer komma till varken träning eller match med den här inställningen". Reagerar vi inte på det sättet kommer vi få problem.

 

Så jag sätter på mig mina allra mest förhoppningsfulla glasögon och ser fram emot en framtid med supertaggade träningar, som gör oss ostoppbara på match.

 

Det ska bli kul!

/Coach T

Referat: Tureberg Basket Blå - Alvik Ålsten
"För stor" förlust mot Tureberg
2021-10-11 17:15

Tidig söndagsmorgon i Sollentuna och Tureberg stod som motståndare. Ett lag som vi vet är ett av de tuffaste man kan möta i Sverige.

 

Matchen inleds med högt tempo från båda lagen och till en början är det vi som lyckas bäst, med en kombination av skicklighet och lite flyt. Även om Tureberg sätter första poängen så går vi snabbt fram till ledning med 8-2. Aggressivt Turebergs-spel och lite oflyt med domsluten - svårt för en ensam domare att döma en sådan här match - gör dock att de kommer igen snabbt. Efter första perioden har de till och med gått om knappt. Turebergs-ledning 15-12.

 

I andra perioden händer sedan samma sak som förra veckan mot Duvbo. Vi missar några lätta lägen och då tappar vi helt energin. Då är man chanslös! Tureberg vinner perioden med 17-4 och i halvtid är ställningen 32-16. Tung uppförsbacke!

 

Efter lite snack i halvtid reser vi oss starkt i tredje perioden. Både de som sitter på bänken och våra supporters i publiken gör vad de kan för att bära fram laget och det ger resultat. Vi dominerar tredje perioden och vinner med 10-4, vilket kunde varit mer. Inför sista perioden skiljer bara 10 poäng, 36-26!

 

Och det är nära att vi kommer ännu närmare, men det vill sig inte riktigt. När vi missar några lägen och Tureberg lägger i sina så går luften lite ur oss. En match som var ganska jämn "egentligen" rinner iväg i siffrorna mot slutet och när slutsignalen går skiljer hela 20 poäng - 54-34. Betydligt mer än vad spelet visade och klart mer än det borde ha varit.

 

För andra matchen i rad ser det ut på samma sätt - vi är helt med i första perioden, vi vinner tredje perioden klart, men framför allt andra perioden är nattsvart. Det tyder på att vi inte klarar att hålla oss på vår höga nivå tillräckligt länge och då räcker det inte mot de bästa lagen.

 

Ju fler matcher vi spelar mot de bästa och ju högre nivå vi kan komma upp till på träning, desto bättre kommer vi klara av det. Matcher får vi enligt spelschemat, men att höja nivån på träning kan vi börja med redan på tisdag.

 

Det ska bli kul!

/Coach T

 
Facebook
Stötta föreningen
Twitter