Hemmapremiär i U19
2021-10-09 21:28

Norrköpings NIU stod för motståndet i Åkeshov. Första halvlek dominerade vi med bra försvar och stabilt skytte. 17-5 och finfin basket. Sedan trampade Norrköping igång anförda av vindsnabba guarden Hanna Kajevic. Vi är lite bortskämda med att vi har de snabbaste tjejerna på plan, så det här var en nyttig lärdom att vi inte bara ska vara snabba, vi måste spela smart. De följande

perioderna förlorade vi, men tack vare starten vann vi matchen med 65-58.

Vi blandar och ger. När vi gör som vi ska bryter vi deras zonpress utan problem, men sen sjunker koncentrationen och plötsligt glömmer vi bort att ligga bakom boll mot zonen, att möta, att vända bollen …och trycker bollen i parketten utan avsikt. Och mitt i den totala frustrationen över studsfrenesin levereras plötsligt ett 5-sekundersanfall där bollen går inkast – guard – mötande mitt – fri spelare vid korg – enkla poäng. Vi kan, vi ska bara komma ihåg att vi kan. Och köra mer Michigan drill. 😉

Generellt kommer vi till bra lägen i anfall, men vi missar fortfarande lite mycket. Där är vi dock inte så oroliga, poängen kommer börja trilla i. Det är bara att fortsätta nöta. Dock kan vi blir bättre på offensiva returer. De tillfällen vi kommer in 2-3 spelare på retur så händer bra grejer. Vi ska bara komma ihåg och dessutom våga gå in. Även de tillfällen då vi inte får tag på bollen fördröjer vi motståndarnas anfall, vilket är rätt bra det med.

I försvar är vi riktigt bra på bollförsvar, men hjälpen kommer lite sent och lite för tveksamt …kanske för att droppen sällan är med. Vi får vi också underkänt på defensiva returtagandet. Det är 1-2 spelare som blockerar ut, aldrig alla. När vi får till det så kommer det bli harmoni på coacherna. Minskar vi dessutom ned studsandet sådär 70% så kommer coacherna bli mer harmoniska än en influencer efter en vecka på Yasuragi.

Men! Det här handlar om finjusteringar. Det är ett duktigt gäng och vi kommer så småningom spela riktigt fin basket. Vi har ett bra tempo, vi har skickliga skyttar, smarta guards, orädda attackspelare och riktigt bra bollförsvarare i laget. Dessutom gjorde alla poäng idag.

Kajsa Levin, 17p
Alice Curman, 15p