Seriepremiär mot Blackeberg i U19
2021-09-18 18:48

Senast vi spelade tävlingsmatch var någonstans i början av oktober 2020 och det är fantastiskt kul att vara igång igen. Säsongen har börjat med olympiskt rekord i sjukdom och skavanker så det var en liten kärntrupp kompletterad med D2-spelare som ställde upp mot Blackeberg.

Vi spelade helt okej i den första perioden och kom till bra lägen. Det enda smolket i glädjebägaren var att bollarna inte satt. Blackeberg hade det dock ännu tuffare när de inte fick nåt utrymme alls på attacker och närskott samtidigt som vi tog i princip alla returer genom snabbhet. Vi var snubblande nära att nolla dem i första perioden, men i en dubbelt olycklig sekvens stukade Olivia Harm foten samtidigt som de hittade ett vapen som skulle komma att fungera mot oss – trepoängsskytte.

I andra och tredje perioden spelade vi delvis briljant försvar ute på banan med några vältajmade dubblingar och bra steals. Men i uppställt försvar brast det i både deny-spel och att gå ut på treorna. Av Blackes 29 första poäng kom 21 från tre. Dessutom började de hitta in på returerna när vi inte blockerade ut ordentligt. I anfall var det alldeles för mycket studsande och för tidiga attacker innan vi kommit in i spelet. Trots detta så kändes det verkligen som att vi var mycket bättre ...samtidigt som Blacke hängde i som ett tuggummi under skon. Det var lika i slutet av tredje perioden när vi äntligen började få ordning på grejerna.

Sista 12 minuterna av matchen var våra bästa. Vi hittade våra positioner i anfall, lät bollen göra jobbet och hade lite tålamod innan vi tog avslut. I försvar gick vi äntligen ut den där centimetern som saknats för att stänga trepoängsskotten och då hade inte Blacke så många fler ess att dra fram. Det var otroligt skönt att få visa lite av den basket vi vill spela och det kommer garanterat bara bli bättre när vi kan träna ordentligt med frisk trupp. Matchen slutade 41-51 (5-8, 16-16, 9-12, 10-16).

Det var en stabil laginsats och jag vill ge en eloge till Elsa Afzelius, Estelle Sjögren och Rebecca Svennewall som med bara någon dags varsel ställde upp och hjälpte oss. Dessutom vill jag nämna Kajsa Levin som spelar med en sån fantastisk kontroll i alla lägen (och dessutom ankle breakade sin försvarare), Alice Curman som drog igång poänggörandet när matchen stod och vägde med 11 poäng i andra halvlek och sist, men absolut inte minst, Elise Körvits. Elise var äldst i laget idag och visade vägen genom otroligt bra försvar med ett gäng steals och inte minst en förlösande trea i slutet av tredje perioden.

Alice Curman, 17 p
Elise Körvits, 11 p
Kajsa Levin, 9 p
Alma Hadziresic, 8 p
Miriam Herulf, 2 p
Olivia Harm, 2 p
Rebecca Svennewall, 2 p

ps. Rapporterna om Olivia säger att foten är relativt okej, men att hon ska ta det lite lugnare ett par dar.