Träningshelg i Åkeshov
2021-08-30 19:05

Det kommer bli en spännande säsong för Alviks utvecklingslag med många nya spelare och dessutom en ovanligt ung trupp. Ung och hungrig, bör man nog säga, för det här gänget har redan visat sig vara riktiga hustlers som dyker på alla lösa bollar. Attityden kanske blir vårt inte-så-vidare hemliga vapen i år?

Vi har varit igång ett par veckor och i helgen hade vi vår första maxade träningshelg med träningar, teori och tävlingar. Planerna på match kom på skam då vi drabbats av ett par förkylningar och stukningar – dock tidigt nog att gänget hinner blir friskt till säsongsstart.

Det var kul att få lära känna varandra bättre och inte minst se hur nya spelare blir mer bekväma och vågar ta för sig alltmer på plan. Vi hade hela Åkeshov för oss själva vilket gav utrymme till både individuell skotteknikträning och skottvolym för alla.

Ett fokusområde på teorin var just spelsätt. Spelarna ombads reflektera över lagets styrkor och svagheter samt hur vi därför bör spela. Det handlar ju om att optimera våra styrkor och minska effekten av eventuella svagheter. I år har vi inget långt lag, men vi kommer kunna spela snabb och aggressiv basket med mycket treor. Det kommer förmodligen bli sjukt jobbigt, men också väldigt underhållande!

I lördags kunde vi äntligen dela ut de splitter nya matchställ som vi hämtade från Basketshop redan i oktober 2020. Matchpausen blev väsentligt mycket längre än vi hade trott, men den 10 september är det premiär när vi möter Fryshuset i U19-serien!

Helgen avslutades med en skillstävling uppdelad på straffkast, skillsbana, passar, trepoängstävling och slutligen spel 4-4 som blev avgörande. Det handlande inte om några mesiga vänskapsmatcher, utan det var full satsning av båda lagen. Tufft spel under match, men bara garv och leenden därefter - precis som det ska vara.

Det enda mål som vi redan har formulerat för den här säsongen är att vi vill spela inför publik! Vi hoppas att familj, vänner och andra basketfans kommer för att se oss lira.