Sju tappra vann mot Norrort
2020-02-08 20:42

Sju rimligt friska spelare till dagens U19-match – men vfn, vi har ju bara bra spelare!

I vanlig ordning började vi lugnt i anfall. Så pass lugnt att det inte var helt tydligt att vi faktiskt hade puls… Men! Återigen funkade vår patentlösning på tempoproblemet – helplanspress. Vi är riktigt bra på att pressa på boll och blir bättre och bättre på att värdera när vi ska dubbla respektive gå på stealen.

Matchen var tight och riktigt kul. Norrort utnyttjade sina styrkor med ett par långa tjejer inside, hyggligt trepoängsskytte och vassa attacker. Däremot blev de rejält stressade när vi pressade och vi fick många enkla poäng. Vi låg under med 3 poäng inför halvlek, men tack vare bra reaktioner och aggressivitet hos Marie fick vi en buzzer beater. Marie hade en hel del Stone-stim idag vilket var härligt att se och galet värdefullt för laget!

I tredje perioden fick vi kontroll på matchen och hade några poängs ledning. Alla spelare gick på rätt tunga minuter, men spelet funkade bra. Amanda fixade dock till spänningen genom att få sin femte foul i Q3 ...men var ändå poängbäst med 21p (varav 4 treor!) idag. Laget hade 8 treor fördelat på 4 spelare.

Förvisso missade vi en del skott, men vi var bra på hugget på returerna och vi fick fler chanser. Jag tror alla spelare kände att de fick bra utdelning när de gick tidigt och starkt på returerna, ett område där vi har visat tydlig förbättringspotential under säsongen. Hoppas vi är på väg mot ett trendbrott!

Vi höll ihop det hela vägen in i mål och vann 64-70. Alla gjorde poäng, alla tog returer, alla bidrog.

Nu laddar vi för Sverige mot världsfyran ikväll och Djurgården imorgon!