En väldigt glad torsdagskväll i Åkeshov
2020-02-13 23:00

Blackeberg på hemmaplan och som vanligt med U19 vet man inte riktigt vad man har att vänta. Vi tog det säkra före det osäkra och släppte loss fem jagande bestar i helplanspress från början. Det i kombination med riktigt fint skytte från bland annat en stekhet Ida gjorde att vi hade ett rejält grepp om matchen redan efter en period. Rätt tidigt i andra perioden släppte vi helplanspressen och plockade upp vid halva istället. Nu var fokus att spela över första passen i alla lägen, vilket vi levererade okej på – men det skulle bli bättre. 48-16 i halvtid.

I tredje perioden bestämde vi oss för att testa en 2-3 zon i syfte att öva. Det straffade Blacke på ett skickligt sätt och de hann visa att de både kunde skjuta och drivea innan vi gick tillbaka till man-man. Poängmässigt dåligt, men ändå bra att känna på vad som kan hända i skarpt läge. Även Blacke spelade zonförsvar och det tog oss lite tid att dyrka upp den. Symptomatiskt för matchen är dock att de 12 poäng vi gjorde i tredje perioden gjordes av sex olika spelare. Vi jobbade oss till lägen även när det var motigt.

I fjärde perioden hade vi fått örnkoll på hur vi skulle spela över passar, byta vid screens och snacka i försvar. Dessutom löste vi deras zon med passar, drivear och kickar. Omeya rockade på returerna, Emma satte skott, Amanda Ö drog en trea och Amanda S hävdade bestämt att hon spelade sitt bästa försvar nånsin när hon stängde sidlinjen fullkomligt.

Att Marie satt på bänken och tjatade om att hon ville in och pressa igen beskriver dagens inställning rätt väl. Matchen avslutades med att vi med 30 sek kvar testade att gå 2 for 1. I första anfallet gjorde Nadine bort fem blackebergare själv och i andra anfallet var det klapp-klapp-spel fram till Jonna som avslutade på buzzern. Perfekt.

Vinst med 89-37. Alla gjorde poäng utom Agnes som fick lite känningar i knäna och klev av efter ett par minuter. Hon kommer igen!

Ida, 21p
Marie, 14p