Lagmaskinen Alvik besegrade Norrort
2019-12-01 21:15

Vi coacher är bortskämda och har ett lyxproblem – det är lika bra att erkänna det direkt. Idag kom vi till match utan två av våra bästa spelare och vi spelade inte sådär vidare bra …och så vinner vi med 76-57 över Norrort som är ett riktigt bra lag. Och ändå vet vi att vi hade kunnat göra det ännu bättre, vilket säger rätt mycket om kvalitén på vårt gäng.

Vi tog ledningen med 15-6 i första perioden trots halvrisigt anfall. I andra perioden fick vi bättre ordning på spelet och hade 41-24 i halvtid. I tredje perioden fortsatte vi spela bra anfall, men vi stängde inte riktigt till som vi borde i försvar och lyckades inte dra ifrån ytterligare. Det var snudd på att Norrort vann fjärde perioden, men Hanna Mebius Svensson löste det genom att dra en buzzer beater från halvplan.

Vårt skytte var bitvis svajigt, men ett glädjeämne är att vi satte 6 trepoängare, inte till världens bästa procent men vi tar rätt skott. En rejäl förbättring från gårdagen är också att vi satte 18 av 21 straffkast. Vi höll våra turnovers på en acceptabel nivå samtidigt som vi straffade Norrorts misstag med snabba uppspel. Poängbäst var Hanna Mebius Svensson (18p, 4r), Emelie Erlandsson (13p, 10r) och Hanna Isaksson (10p, 6r). Dessutom fick Omeya Lundqvist Simbizi göra en riktigt bra debut i Basketettan.

Vi har nu vunnit 9 av 10 matcher, men trots det tycker de bortskämda coacherna att det är ett gäng saker som vi behöver förbättra. Det är otroligt lyxigt att få coacha så duktiga basketspelare och samtidigt ha vetskapen att alla har kapacitet att bli ännu bättre! En av de saker vi ska bli bättre på är att känna oss bra ...inte minst när vi leder med 17 poäng i halvtid.