Ta hand om varandra!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
Grattis Team till en övertygande seger mot Lidingö!
2019-10-05 19:59

Lördagen innehöll allt vi förväntade oss, dramatik, tuffhet, vänner som motståndare och familj på plats. Vår scouting sa att Lidingös DNA är att spela tufft, söka 2-p avslut och gå galet hårt på offensiva returer. Vi visste också att vår bredd var klart starkare än deras. Vi valde därför att spela helplans pressförsvar hela matchen för att trötta ut Lidingö, vi tog ingen time out av samma anledning, full fart gällde. 

Vi lyckades fullt ut med aggressiviteten, Lidingö gjorde 38 To (eget fumlande med bollen) vilket är en enorm siffra. Vi lyckades sämre i första halvlek med prio 1, stoppa Lidingö från att ta offensiva returer. Lidingö snittade 15 OR per match förra året men tog 20 senast mot Uppsala i premiären. Vårt hårda mål var att inte släppa mer än 15 till Lidingö, efter första halvlek hade de tagit 11, vårt mål var i fara🤔 vårt sköna gäng insåg att de kunde göra bättre och sa, STOPP, Lidingö tog i andra halvlek bara tre OR returer och vi checkade av även den punkten. 

Framåt var det full fart och grymma attacker, det kan sägas att domarna tillät en del riv o slit o häng men det ska vi vara glada för, hårdare matcher kommer mot topplag i D1; U19SM och EYBL då är detta en nyttig lärdom. Innan vi lämnar det defensiva jobbet, som la grunden till vår offensiva kanonad vill vi coacher särskilt lyfta fram en spelare. Hanna Stone som de senaste veckorna visat stigande form, och varit en pest för den på träningen som hon har spelat försvar på😱 Hanna S lyfte hela laget med sin fantastiska försvarsinsats idag och förhoppningsvis inspirerar hon redan grymt duktiga försvarsspelare till att fundera på hur man kan bli ännu bättre, tack för uppvisningen🙏 

Offensivt fanns det massor av kul, vi vet också att vi med dubbellicenser har en extra växel här. Sylvias hemkomst blev en DD 10p/12 r, Mebius hemkomst blev 12p, bäst +- statistik och en Chokladask och Hanna Käll 8p/7r. Övriga gänget hände också en hel del kul, Hanna I var 5/6 för 10p och 7r på 17 minuter. Matilda som startat säsongen som om hon käkar taggtråd gav oss 16p och 5 assist. Elin körde stenhårt hela matchen, styrde och ställde som vi vill att vår kapten ska göra, top notch. Cornelia, vårt härliga nyförvärv har varit sjuk i veckan men kom med en grym inställning och utförde många av de saker vi coacher ber om i stridens hetta 4p, 5r o 3 assist förutom grymt försvar. 

Tre tjejer fick mindre speltid idag, det var planerat då de har tidig match i morgon i U19 serien då de kommer få gå tungt. De här tjejerna verkade då inte tänka alltför mycket på morgondagen utan valde att sätta högsta fart, alla tre, Marie, Ida och Moa bidrog i högsta grad till dagens vinst. Ida gjorde 8p, en per minut spelad😳 Marie är ibland lite tveksam första minuten, sedan brukar det blixtra till, och det gjorde det!!! Moa som inte spelat så många D1 matcher får lära sig på vägen, det fungerar 6p och finfint försvarsspel.

Tack alla för fin insats idag, njut nu så jobbar vi vidare (för en del i morgon) andra nästa vecka. Vi är på väg mot något riktigt bra, motståndarna har svårt att matcha oss, det ska vi spinna vidare på. Tack Team!


Nyhetsarkiv
Fredagsmys med Fryshuset2021-12-04 10:24
Storseger mot Norrort2021-11-07 20:40
Tight match mot Lidingö2021-11-01 13:01
Hemmapremiär i U192021-10-09 21:28
Träningshelg i Åkeshov2021-08-30 19:05
Storvinst mot Fryshuset2020-02-16 22:46
Fryshuset-Alvik 43-602019-11-14 08:35
 
Facebook
Stötta föreningen
Twitter