Ta hand om varandra!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
F08 Ålsten
Alvik Ålsten - Täby Basket
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 oktober, 11:45
Plats:Åkeshov 2
Samling:11:15
Aktivitetsinfo: Samling 30 minuter innan matchstart, ombytta och klara i grönt matchställ, redo för genomgång, uppvärmning och match.
Ointresserat mot taggat Täby
2021-10-11 17:40

Dagens andra match, men för alla utom två spelare var det dagens första. Täby var det vi skulle möta.

 

Redan inför matchen kändes det halvdant. När vi skulle samlas var det spelare som inte kommit, skor som inte satt på fötterna, hår som inte var uppsatta, vattenflaskor som inte var fyllda och helt enkelt ett helt lag av spelare som inte förberett sig för match.

 

Och det räcker egentligen som referat. Vi var inte förberedda och spelade på precis det sättet. Med lite lyckosamma studsar lyckades vi ändå hänga med på tavlan i första perioden - 10-10 - och det var som att det var det värsta som kunde hänt. 

 

Eftersom vi tydligen kunde hänga med utan att anstränga oss så mycket så tyckte vi tydligen att det var läge att slå av på takten helt. Vi lät bollar rulla förbi oss på golvet utan att ens orka böja oss för att ta dem, vi lät Täby-spelarna springa ifrån oss och joggade långsamt efter, vi hoppades att någon annan skulle ta returen på båda korgarna. Och någon annan var i det här fallet Täby-spelarna varje gång. Täby kastade sig på golvet för att få fatt i lösa bollar, de sprang max varje gång och de såg till att slita till sig retur efter retur tills bollen gått i korgen. Och då behöver man inte ens vara bra för att krossa oss i perioden med 17-2.

 

Enda lilla ljusglimten i den här matchen var att vi kunde lyfta oss en gnutta i sista perioden. Till en nivå som fortfarande var rejält under vad vi förväntar oss ens när vi är som sämst, men ändå upp ur den djupaste avgrunden. Slutresultatet 26-47 var en riktigt välförtjänt käftsmäll mot ett lag vi inte borde förlora mot - åtminstone inte på det här sättet.

 

Jag hoppas verkligen att alla spelare som var med i den här matchen reagerar på rätt sätt på den här matchen. Rätt sätt är att komma till träningarna framöver med en brinnande glöd att visa att "den här matchen visade inte vilken sorts basketspelare jag är och jag tänker aldrig mer komma till varken träning eller match med den här inställningen". Reagerar vi inte på det sättet kommer vi få problem.

 

Så jag sätter på mig mina allra mest förhoppningsfulla glasögon och ser fram emot en framtid med supertaggade träningar, som gör oss ostoppbara på match.

 

Det ska bli kul!

/Coach T


<< Tillbaka

 
 
Facebook
Stötta föreningen
Twitter