Ta hand om varandra!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
F08 Ålsten
Tureberg Basket Blå - Alvik Ålsten
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 oktober, 09:00
Plats:Sollentuna Sporthall B
Samling:08:30
Aktivitetsinfo: Samling 30 minuter innan matchstart, ombytta och klara i grönt matchställ, redo för genomgång, uppvärmning och match.
"För stor" förlust mot Tureberg
2021-10-11 17:15

Tidig söndagsmorgon i Sollentuna och Tureberg stod som motståndare. Ett lag som vi vet är ett av de tuffaste man kan möta i Sverige.

 

Matchen inleds med högt tempo från båda lagen och till en början är det vi som lyckas bäst, med en kombination av skicklighet och lite flyt. Även om Tureberg sätter första poängen så går vi snabbt fram till ledning med 8-2. Aggressivt Turebergs-spel och lite oflyt med domsluten - svårt för en ensam domare att döma en sådan här match - gör dock att de kommer igen snabbt. Efter första perioden har de till och med gått om knappt. Turebergs-ledning 15-12.

 

I andra perioden händer sedan samma sak som förra veckan mot Duvbo. Vi missar några lätta lägen och då tappar vi helt energin. Då är man chanslös! Tureberg vinner perioden med 17-4 och i halvtid är ställningen 32-16. Tung uppförsbacke!

 

Efter lite snack i halvtid reser vi oss starkt i tredje perioden. Både de som sitter på bänken och våra supporters i publiken gör vad de kan för att bära fram laget och det ger resultat. Vi dominerar tredje perioden och vinner med 10-4, vilket kunde varit mer. Inför sista perioden skiljer bara 10 poäng, 36-26!

 

Och det är nära att vi kommer ännu närmare, men det vill sig inte riktigt. När vi missar några lägen och Tureberg lägger i sina så går luften lite ur oss. En match som var ganska jämn "egentligen" rinner iväg i siffrorna mot slutet och när slutsignalen går skiljer hela 20 poäng - 54-34. Betydligt mer än vad spelet visade och klart mer än det borde ha varit.

 

För andra matchen i rad ser det ut på samma sätt - vi är helt med i första perioden, vi vinner tredje perioden klart, men framför allt andra perioden är nattsvart. Det tyder på att vi inte klarar att hålla oss på vår höga nivå tillräckligt länge och då räcker det inte mot de bästa lagen.

 

Ju fler matcher vi spelar mot de bästa och ju högre nivå vi kan komma upp till på träning, desto bättre kommer vi klara av det. Matcher får vi enligt spelschemat, men att höja nivån på träning kan vi börja med redan på tisdag.

 

Det ska bli kul!

/Coach T


<< Tillbaka

 
 
Facebook
Stötta föreningen
Twitter